BD Way huipentui Nohevien näytelmään

15.6.2016

Vuoden alussa käynnistynyt koulutus kirkasti konsernin tavoitteita, tuunasi toimintatapoja ja lujitti työyhteisöä.

DSC_0715
Kaupunkisuunnistuksen lähetys tapahtui kauniissa Näsinpuistossa, josta eteenpäin lähdettiin joukkue kerrallaan vihjekuoret kädessä.

BDE-konsernin kulisseissa on kuohunut koko alkuvuoden mutta ei rikkoen vaan rakentaen. Astioiden sijaan ilmaan ovat lennelleet ajatukset, joita on houkutellut esiin yhteistyökumppani Patrik Anckar. Tuuletusten ja työpajojen tavoitteena on ollut yhtenäistää koko konsernin toimintatavat ja kirkastaa kaikille, mitkä ovat yhteiset strategiset tavoitteet ja miten ne saavutetaan. Tiiviin työskentelyn lomassa ovat salakavalasti vankistuneet myös konsernin sisäiset supervoimat: tinkimätön tiimihenki ja hurtti huumori.

BD Wayn viimeiseksi koulutuspäiväksi sovittiin enteellisesti perjantai 13. toukokuuta. Päivään kohdistuvia ennakkoluuloja tuskin hälvensi se, että koulutusohjelma pidettiin tarkkaan salassa viime metreille saakka. Tavoitteena oli käydä yhdessä päivässä läpi koko alkuvuoden anti ja varmistaa, että jokainen BD-läinen oli saanut koulutuksesta irti sen mitä pitikin.

Tällä kertaa kenenkään kontolle ei osunut Powerpoint-esityksen valmistelu, vaan diojen sijaan koulutuspäivässä vaihtuivatkin maisemat. Aamuisen toimeksiannon jälkeen BD-henkilöstö jaettiin sattumanvaraisesti pieniin joukkueisiin, joiden tehtävänä oli selvittää kuusi BD Wayn mukaista tehtävää suunnistaen rastilta toiselle Tampereen keskustassa.

Ensin piti kuitenkin tehdä riskianalyysi, niin kuin aina kunnon projektin alkajaisiksi. Suurimmiksi uhkakuviksi nousivat nesteytysongelma, reitiltä eksyminen, Valentin Konoset, naispuolisen jäsenen flippaaminen, Pääskynkivi ja miehistötappiot.

Riskianalyysin jälkeen asiantuntijatiimit uskallettiin lähettää matkaan eväinään pelkät lounaspussit ja vaativat tulosmittarit. Läpimenoajan ja toimitusvarmuuden (melkein kaikki tiimin jäsenet maaliin) ohessa suoriutumista arvioitiin myös lisämyynnin näkökulmasta: matkan varrelta oli mahdollista rekrytoida uusia, yhteisiin tavoitteisiin ja strategiaan soveltuvia BD-läisiä. Rasteja valvovien tuomareiden lahjonta oli sallittua ja siitä peräti palkittiin, mutta laatutakuu edellytti, että maaliin marssittiin ilman viranomaissaattuetta.

 

1. Taitavin hissipuhe palkittiin ensimmäisellä rastilla Näsinneulassa. Miten vakuutat asiakkaan 32 sekunnissa?

näsinneula

 

2. Local relevance? Mitä kaikkea nälkäisen myynti-insinöörin kannattaa ottaa huomioon lähtiessään hieromaan kauppaa Malesiaan? Pääkirjasto Metson tarjoaman kulttuuri-informaation sai valjastaa avuksi.

IMG-20160513-WA0000

 

3. Pää ei pelaa, jos kroppa prakaa. Tiedolla ei ole merkitystä, jos sitä ei jaksa hyödyntää. Taukojumppa vetreytti joukkueet Hämeenpuistossa, perinteisen Rillingin kulmilla.

IMG-20160513-WA0001

 

4. Baton, what’s on? Nalkalan kentällä kisattiin tiedonkulun taidoilla ja ihmeteltiin viestinnän sietämätöntä vaikeutta.

DSC_0717

 

5. Palautelaatikot täyteen! Kustaa III:n kunniaksi nimetyllä rastilla rauhoituttiin antamaan päivän kulusta kiitosta ja kannustusta joukkuekavereille.

evaluation form awesome

 

6. Pari sanaa arvoista. Viimeisellä rastilla pohdittiin parasta tapaa esittää yrityksen arvot ”Fellowship”, ”Keeping it simple”, ”Continous improvement” ja ”Responsibility”. Voittajajoukkue Nohevat (alla) ammensi aiheesta huikean näytelmän ja kuittasi samalla koko kisan voiton. Kaikkien joukkueiden esitykset olivat ehdottomia nappisuorituksia!

IMG-20160513-WA0005

 

Kaikkiaan päivä oli onnistunut ja jos vatsalihakset eivät vielä taukojumpasta kipeytyneet, siitä varmasti piti huolen naurun remakka, joka jatkui aamusta aina illan pikkutunneille asti.